9 Şubat 2017 Perşembe

Unutulan Dil Notları Yazısı - TOEIC & ICAO Level


 Arkadaşlar tekrardan merhaba, ben durmadan sınavlara girdiğim için yazıları yazmayı unutuyorum. Öncelikle pilot olacaksanız, olduysanız şunu bilin hayat boyu devamlı sınava gireceksiniz. Çok uzatmadan konuya gelelim.

Bildiğiniz gibi yazısını yazmıştım, ICAO Level sınavıma ÖZÜ'de girmiş ve yazımda belirttiğim sebepler dolayısı ile 3 almıştım lakin SHGM'nin yaptığı ICAO Level sınavına girip çok şükür Level 6 mı aldım hayat boyu bu sınavdan kurtulmuş olduk. SHGM'nin sınavı ÖZÜ'ye göre çok daha zor gözüksede ÖZÜ deki temel imkansızlıklar (kulaklık yok direk ufacık teypten dinleme yapıyorsunuz vs.vs.) SHGM'de daha yüksek notlar alabiliyorsunuz. Bunu neden söylüyorum girdiğiniz sınav 6 ayrı başlık altında değerlendiriliyor anlama,anladığına cevap verme, entonasyon gramer gibi. Siz anlayamadığınız bir konu hakkında nasıl konuşabilirsiniz ki? Ufacık bir teyp var examiner'e doğru yöneltilmiş inanılmaz kötü akustikli bir oda duyamıyorsunuz. Diğer tüm değerlendirme maddelerinden ÖZÜ'de 5-6 almışım lakin o tek madde 3 olduğu için 3 geliyor ve tanıdığım çoğu kişinin de aynı sorunu yaşadığını öğrendim, kaldı ki bir kısmı Amerikada eğitimini almış kişiler. Sözü uzatmadan SHGM'nin bize bireysel sunduğu " izole" kabinlerde kulaklıkla gayet güzel paşalar gibi notumu aldım mutluyum. Bundan sonra SHGM bu sınavı yapmıyormuş yanlız duyduğuma göre bu iş TALPA'ya devir ediliyormuş oradan takip edebilirsiniz girecekseniz.

ICAO Level Sonuç : 6

Gelelim TOEIC sınavlarına, arkadaşlar ilk girdiğimde tamamen sıfır çalışma sayılabilir İngilizce var ya diyerek atladık Reading & Listening ve sonuş hüsran 350 Reading, 385 Listening. Bu sınavların her biri 495 üzerinden değerlendiriliyor. Sonra sınava yönelik çalıştım çünkü Reading'de süreyi yetiştirememiştim 20 sorum boştu örneğin. Evde tekrar tekrar denemeler çözdüm, kafamda yöntemler belirledim o Reading'de süreyi yetiştirememe sebebim uzun metinler ki kendileri 48 soruyu oluşturuyor her metine 3 er sorudan 16 uzun metin okuyorsunuz demek. Evde deneme testlerimde o 48 soruyu örneğin 39 dk ya düşürdüm lakin tekrar sınav günü geldiğinde hem deneme testlerine göre çok zor hemde çok kolay sorular vardı açıkçası söylemeliyim. Bu bazı zor okuma parçalarından 55dk da bitirdim 48 soruyu ve bu son uzun 48 soruya öncelik verdim ilk onlardan başladım çözmeye. Geriye 20 dk kaldı ve önümde Reading için 52 soru vardı, ha ha ha, 20 dk 52 soru çerez çıtırdattım bende tabii ki :) Seviyye olarak gayet beklediğim 450 seviyelerine ulaştım. Toeicde en önemli şey Toeic'in aynı zamanda bir dikkat sınavı olduğunu kavramanız gerekiyor dikkatiniz hiçbir şekilde dağılmasın. Geçtiğimiz aylarda Writing Speaking sınavına da girmiştim onun sonuçlarını yazmamışım farkettim onları da yazayım. Bildiğiniz gibi konuşma bölümünde o gün yaşadığım bir rahatsızlıktan dolayı cevaplarım 5 er saniye idi ondan onun notu olması gerekenden düşük yeniden bu hafta girdim bakalaım Speaking'e bu sefer olmuştur  

Sonuç ; Reading: 475/495 Listening ; 445/495
             Writing;  170/200 Speaking ; 120/200(Değişecek)

Yine hazırlamış olduğum alet eğitimi setini satın almak için aşağıdaki linkten detayları öğrenebilirsiniz. Alet eğitimi için herşeyi düşünerek hazırladım bir bakmanızı tavsiye ederim.

ALET EĞİTİMİ LİNKİ

Kısa bir yazı yazmak istemiştim yine çok uzadı ve yine çok karışık :) Sorularınızı bekliyorum. Hepinize başarılar.


Ulaşmak isteyenler; 
E-mail : yigitbilgic@gmail.com 
Instagram: apieceofaviation


Yorum yapmak için "Yorumlama Biçimi" kısmını "Anonim" yada varsa Gmail hesabınız "Google" olarak seçiniz.