26 Ağustos 2014 Salı

Son dönemde neler değişti?

Kısa bir aradan sonra herkese tekrar merhabalar !!
Biraz garip biraz hızlı biraz yavaş yani biraz beklenmedik bir şekilde insanın aldığı kararlar nasılda değişiyor bir görelim. Bir önceki yazımda Amerikaya gitmek için ordudaki görevimden ayrılmamı beklediğimi anlatmıştım. Ayrılış işlemlerim çok uzun bir süre sürdü ve bu dönemde gerçekten Amerika için bekledim. Amerikada uçuş okulu okumakla ilgili çok ufak kendi kişisel deneyimlerimden bahsedeyim.
Arkadaşlar bir maceranın içerisine düşüyo olabilirsiniz ve her an beklenmedik şekilde canınız sıkılabilir. Neden direk böyle girdim bu konuya?
- Hergün okuyacağanız okulla ilgili birçok kaygı taşıyan insanlardan haberler alacaksınız ve gerçekten aldığınız haberler her seferinde sizi şaşırtıp bir ileri bir geri adım atmanıza sebep olacak. Bunu düşünen arkadaşlar varsa göze alacağı şeylere dikkat etsinler.
Neyse bende dün sabah kalktım ve düşündüm evim zaten İzmirdeydi ve Kuşadasında da evimiz vardı öyleyse neden tekrardan THK İzmir şubesi ile görüşmüyordum ki ? Ardından hemen araştırmalara başladım THK'nın güzel bir kampanyasının olduğunu hatta ödeme koşullarınında son derece esnek olduğunu görüp motorsikletimle direk Selçuk meydana gittim. Orada teknik detaylar ve kafamı karıştıran sorulara maalesef cevap bulamasamda aldığım numaralar ile yeterli bilgiye eriştim ve gerçekten olmak istediğim/olmam gereken okulun orası olduğuna karar verip Ağustos ayının son günlerini yaşadığımız şu günlerde Eylül dönemi için bulduğum kontejana direk atlayıp ani bir karar vererek uçuş okulumu Türkiyede THK'nın çatısı altında okumaya karar verdim.
   THK İzmir yer derslerini İzmir-Çankayadaki okulunda uçuş eğitimlerini ise Efes Meydanında modüler ve entegre olarak iki şekilde veriyor. Nacizane tavsiyem uçuş eğitiminin modüler yani modül modül alınmasıdır. Bunun yararı öğrenci istemediği zaman okulla ilişiğini kesip yeni bir okulda eğitimine başlayabilir. Entegre sistemde ise bunu yapamazsınız. Örneğin PPL lisansınızı aldınız ve okulla sorun yaşıyorsunuz, IR ve kalan diğer lisanslarınızı almak için başka bir okula geçiş yapabilirsiniz. 
    Verdiğim okul seçimi kararından dolayı gerçekten çok mutluyum. Evimin yakınlarında şirinmi şirin çocukluğumdan beri hayran hayran baktığım Efes meydanında yakın zamanda uçmaya başlıyacağım. Yakın zamanda yazılarıma gerçek bir kaptanın günlüğü olarak bakabilirsiniz. Hepinizin en yakın zamanda hayallerinize benim gibi ulaşmanızı temenni ediyorum. 


Sağlıkla kalın...
Ulaşmak isteyenler;


Yorum yapmak için "Yorumlama Biçimi" kısmını "Anonim" yada varsa Gmail hesabınız "Google" olarak seçiniz.